Beschrijving

In het lieflijke dorpje Oud-Valkenburg ligt dit voormalige hotel, dat momenteel in gebruik is als particuliere woning, maar in potentie geschikt is om heringericht te worden als Bed & Breakfast-accommodatie of (kleinschalig) fietshotel. Het is gelegen in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland, in de onmiddellijke nabijheid van "wielerstad" Valkenburg, waar jaarlijks duizenden fietsrecreanten en wandelaars weer op krachten komen. Het landelijk bekende Gerendal met de in het wild groeiende orchideeŽn grenst direct aan de achtertuin. Het historische Oud-Valkenburg met zijn monumentale kerkje en twee kastelen behoort tot de meest pittoreske plekken van ons land.

Op deze locatie is het mogelijk wonen en werken met elkaar te combineren. De gemeente is bereid haar medewerking te verlenen aan de vereiste facilitering. Het pand is al gedeeltelijk - ongeveer voor de helft - gerenoveerd, maar vereist nog enige werkzaamheden alvorens alles in oude luister is teruggebracht; hierdoor is het nu wel gemakkelijker er een eigen touch aan te geven. Voor aspirant-kopers die zelf creatief en vaardig zijn, biedt deze plek een unieke mogelijkheid om een nieuwe toekomst op te bouwen. Daarvoor is dan wel nodig dat zij gastvrijheid hoog in hun vaandel hebben staan. Een vergroting of uitbreiding van het pand is op termijn eveneens mogelijk.

Wie durft deze uitdaging aan?
Huidige indeling

Souterrain:
Een gedeelte van het pand is onderkelderd.

Begane grond:
Via de entree - voorzien van een mooie en authentieke mozaÔekvloer - komen we in de riante living, bestaande uit twee ruimten. In ťťn van de in elkaar overlopende kamers met hoge plafonds bevindt zich de open keuken, die uitgerust is met alle moderne apparatuur: combi-magnetron, koelkast, 6 lades, 2 bovenkasten, 4-pitsgastoestel en roestvrijstalen afzuigkap van Siemens. De originele vloer, bestaande uit brede pineplanken, geeft warmte en sfeer. Vanuit de zitkamer heeft men al direct riant zicht op de natuurlijke omgeving. Een schuifpui geeft toegang tot het ruime, betegelde terras. Overal zijn hier de kozijnen vervangen en voorzien van dubbel glas.
De kamer staat in verbinding met een hal die uitmondt in de cv-ruimte met nieuwe cv-installatie (Ecomline HR-ketel en 80 liter boiler) en het toilet.

De eerste verdieping:
Aan de straatzijde bevinden zich drie kamers, waarvan er momenteel eentje een ruime, geheel vernieuwde slaapkamer is; een andere kamer doet nu dienst als kantoor.
Kamer vier aan de achterzijde is eveneens geheel vernieuwd en gebruiksklaar; deze kamer beschikt over een aparte zijruimte. De volgende kamer is in gebruik als geheel vernieuwde, luxe badkamer met o.a. ligbad, dubbele wastafel, douchehoek en toilet. De kamers zes en zeven lopen in elkaar over en staan in verbinding met het dakterras.
Alle kamers zijn voorzien van dubbele beglazing.

De tweede verdieping:
Kamer acht aan de voorzijde omvat in feite twee kamers. Kamer negen, eveneens aan de voorzijde, heeft net als kamer acht dubbel glas.
Aan de achterzijde bevinden zich de kamers tien, elf en twaalf, allen voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas.
De tweede verdieping wordt afgesloten door een zolder.
Informatie

Technisch:
Bouwjaar: 1902
Perceeloppervlakte: 759 m≤
Inhoud: 1230 m≥
Aantal slaapkamers: 12
Soort verwarming: cv / Ecomline HR-ketel en 80 liter boiler
Elektriciteits-, water- en gasmeter: nieuw
Bedrading, stopcontacten, verwarming: nieuw
Eigen parkeerplaats voor de woning
Uitermate geschikt voor horecagelegenheid, meervoudige bewoning of verhuur

Financieel:
Vraagprijs: Ä 289.000,00
Aanvaarding: in overleg